Megkóstoltuk – Dr. Oetker csokis pizza teszt képekkel

Most, hogy itt a nyár és ezzel együtt lassan a szabadságolások ideje, mindenki szívesebben olvas könnyedebb témákról is. Aki szeret különleges, új ízeket kipróbálni, annak jó hírem van, mert a Dr. Oetker cég nemrég egy igazi ínyencséggel rukkolt elő. Amikor március vége felé több oldalon is olvastam, hogy a Dr. Oetker csokis pizzát dob piacra, azt gondoltam, hogy ez biztos valami április elsejei tréfa lesz. Végül nem az lett: először Németországban áprilisban került a boltok polcaira ez a különleges termék. Aztán szerencsére májusban eljutott hozzánk is, Ausztriába. Már régóta terveztem, hogy megkóstolom és most ez az idő is elérkezett… 🙂

Az előkészületek…

Az látszik, hogy ezt a terméket nem fogyókúrázóknak találták ki: 100 gramm belőle 319 kalóriát valamint 17 gramm cukrot tartalmaz.

csokis pizza zacskóban

Összehasonlításképp, a négysajtos pizza 100 grammja 265 kalóriát és 2,9 gramm cukrot tartalmaz. Az összetevők között böngészve láthatjuk, hogy 27% csokoládészósz 9,6% tejcsokoládé és többek között 6,4% fehércsoki alkotja. Így elsőre nem hangzik rosszul. Lássuk vajon megsütve milyen lesz!

A dobozból kivéve már elénk tárul a csábító csokoládés csoda. A csokiszószon kis étcsokicseppek valamint fehércsoki forgácsok ülnek. Ezeken felül pedig csokireszelék borítja be a kör alakú tésztát.

Így készült

Az elkészítés módja nem különbözik a hagyományos pizzáétól. Kicsit fura látvány volt a sütőben, de nagyon vártam, hogy végre elkészüljön.

pizza tálon

Az illata is természetesen inkább egy süteményre emlékeztetett. És hogy az íze milyen? Nekem egy csokis muffin jutott először eszembe. A tészta inkább semleges, talán kicsit édeskés. Az első falat után vágyunk a folytatásra. Ahogyan a testesebb csokis szósz keveredik a lágyabb fehércsokival és a tejcsokival az egészen különleges élmény! Mintha egyszerre háromféle csokit tömnénk a szánkba 😊
Ez a pizza, de inkább nevezném süteménynek, az igazi csokirajongóknak és valószínűleg rengeteg gyereknek is egy megvalósult álom. A csokik minőségére sem lehet panasz, egyszerűen tényleg minden alkotóeleme nagyon finom. A csoki mennyisége miatt azért ajánlott egy kisebb szelettel kezdeni, hiszen már az is nagyon laktató.

Ha további véleményeket is szeretnél megismerni, akkor érdemes megnézni ezt a videót. Ebből kiderül, hogy mit gondol az utca embere és egy profi olasz szakács a termékről.

Aki az osztrák határ közelében lakik, vagy rendszeresen jár Ausztriában, az próbálja ki ezt a pizzát! Én eddig csak Billa-ban láttam, de biztosan hamarosan más boltokban is kapható lesz.

Szólj hozzá!