2022: új év, új kezdet…

Kedves Olvasók, Érdeklődők!

Először is mindenkinek nagyon boldog, sikerekben és egészségben gazdag új évet kívánok! 2022 egy különleges év számomra, mert ebben az évben végre teljes erőbedobással újraindulhat az Élet Bécsben Blog rendszeres posztokkal.

A blogot 2015-ben indítottam útjára azzal a céllal, hogy tapasztalatommal segítsek könnyebben eligazodni az osztrák bürokrácia és hétköznapi élet útvesztőiben, valamint olyan lehetőségeket mutassak be, amelyek az itt élők többsége előtt részben vagy teljesen rejtve maradtak.

Aztán hirtelen és hosszú időre eltűntem, amiért utólag is elnézéseteket kérem. Részben egy karrierváltásnak (továbbképzéseknek) köszönhetően, részben pedig a kislányom születését követően az életem úgy alakult, hogy nem tudtam minőségi munkát fektetni a blogírásba. Mivel a rövid és semmitmondó posztoknak nem vagyok híve, úgy döntöttem hogy bizonytalan időre visszavonulok.

2020-tól terveztem volna az újraindulást, de egy új társ költözött mindannyiunk életébe, akit Covid-nak hívnak és fenekestül felforgatta hétköznapjainkat. Ausztriában a járvány kezdete óta több munkahelyen (ha volt erre lehetőség és ha a munkáltató is így akarta) lehetővé tették a Home Office-t, az óvodák és iskolák pedig hol bezártak, hol kinyitottak attól függően hogy részleges vagy teljes Lockdown-t rendelt el a kormány… Akinek kicsi gyereke van, az tudja a legjobban, hogy egy energiabomba gyerek (akinek mindig van kérdése és mindenhez van valami hozzáfűznivalója) mellett, szóba sem jöhet olyan tevékenység, ami hosszabb ideig komolyabb koncentrációt igényel.

A járvány kitörése után felgyorsult digitalizáció világszerte átrendezte a vállalkozások működését, a munkaerőpiaci viszonyokat és a hivatalos ügyintézések menetét is. Negatív hírek sorát olvashattunk a nagy számú megbetegedésekről, csődbe ment cégekről, állások megszűnéséről. Időközben azonban ezzel párhuzamosan elindult egy pozitív irányú változás is: egymás után jöttek létre vagy alakultak át weboldalak ahol gyorsabb lett az ügyintézés, a vásárlás vagy éppen az álláskeresés, illetve egyre több állásajánlatban szerepelt az otthoni munkavégzés lehetősége.

Mindig is szerettem olyan témákkal foglalkozni, amivel másoknak segíthetek és amik eltérnek a többi weboldalon megszokott megközelítéstől. Mostanra vált számomra teljesen világossá, hogy a bloggal éppen ezt a küldetést töltöttem be. Ez vagyok igazán én, ezért folytatom tovább. 🙂

A posztjaim között találsz majd információkat a vállalkozásindítással, gyerekvállalással, támogatásokkal és egyéb más hasznos témákkal kapcsolatban.

Ha van kedved, tarts velem továbbra is! 🙂

Szólj hozzá!